Freelance Work Zones อาชีพอิสระ อาชีพส่วนตัว

Tiger Temple Kanchanaburi Thailand

    
The Tiger Temple practices a different conservation philosophy than in the west. The temple opens daily for visitors at about 12pm, and the tigers are walked back to their enclosures at around 4pm. Due to the pressing need for income, the temple now charges 500 Baht admission. Day trips are also available from Bangkok. The temple now receives 300 to 600 visitors a day. There are donations boxes in various locations around the temple for those who wish to support the sanctuary. Tour Itinerary ; River Kwai Kanchanaburi Tiger Temple Day Tour 06:30 AM. Pick-up from various hotels in Bangkok for Kanchanaburi Province. 09:30 AM.Arrive to Kanchanaburi first stop at the World War II cemetery. 10:00 AM. World War II museum & Bridge over the river Kwai to look at surrounding. 11:00 AM.Depart to Lunch at local raft restaurant. 12:00 PM. Have lunch at river rafts restaurant. 12:30 PM.Visit to Sai Yok Noi waterfall.(around 1/2hr.) 13:45 PM. visit to the Tiger Temple. Learn about tigers and their lives in domestication inside the boundary of the temple run by Buddhist monks. Precaution: While observing the monk walking tigers for exercise, please strictly follow the instructions and advises given by the sanctuary keepers and local guide. And see around the tiger temple.(1hr.) 15:00 PM. Depart from Tiger temple comeback to Bangkok. Before 18:45 PM. Arrive in Bangkok. Tour Price : 2200 Baht per person Tour Inclusions : - Pick up and drop off from Hotel in Bangkok city area - All admission fee as in the itinerary ( Tiger Temple Fee 500 Baht ) - English speaking guide Tour Exclusions : - Personal expenses - Optional tour Make A Booking or find more details with as link http://www.thailandhighlight.com/tiger-temple-tour-kanchanaburi-day-tour-bangkok.html

อาชีพอิสระ แนวทางประกอบอาชีพ

Saturday, May 12, 2012

ทำปลาร้า ทำปลาร้าขาย อาชีพขายอาหาร อิสระ

ทำปลาร้า ทำปลาร้าขาย อาชีพขายอาหาร อิสระ
เงินลงทุน สำหรับ ทำปลาร้า
ประมาณ 700 บาท
รายได้
ประมาณ 35-100 บาท/กิโลกรัม (ขึ้นอยู่กับชนิดของปลา)
วัสดุ/อุปกรณ์
โอ่งหรือไห ครกขนาดใหญ่ ถุงพลาสติก ปี๊บ
ส่วนผสม สำหรับ ทำปลาร้า
ปลาสด 20 กิโลกรัม เกลือเม็ด 5 กิโลกรัม
รำอ่อน 4 กิโลกรัม
วิธีทำ
1. นำปลาสด (ปลาน้ำจืด) มาขอดเกล็ด ตัดหัว ตัดครีบ ตัดหาง ควักไส้ ล้างน้ำให้สะอาด หมักเกลือเม็ดทิ้งไว้ 7 วัน
2. นำรำอ่อนมาคั่วไฟให้หอม จากนั้นนำปลาที่หมักไว้มาตำในครก ตำเบา ๆ พอให้เนื้อปลาแตก ใส่รำลงไป เพื่อให้เกลือและรำเข้าไปในเนื้อปลา
3. นำไปใส่โอ่งหรือไห อัดให้แน่น ใช้พลาสติกมัดปิดปากโอ่งหรือไหให้สนิท ทิ้งไว้ 3 เดือน จึงนำออกจำหน่ายได้ โดยบรรจุถุงพลาสติกแล้วอัดลงปี๊บปิดด้วยพลาสติก หรือบรรจุถุงพลาสติกตามปริมาณที่ลูกค้าต้องการ
ตลาด/แหล่งจำหน่าย ปลาร้า
ตลาดสด ออกร้านตามงานต่าง ๆ ขายส่งให้พ่อค้า-แม่ค้า
ข้อแนะนำ
1. ปลาร้า ใช้ปลาน้ำจืดทำได้ทุกชนิด ชนิดขนาดใหญ่ใช้ปลาช่อน ปลาดุก ขนาดกลางใช้ปลานิล ปลาตะเพียน ปลาหมอ ขนาดเล็กใช้ปลากระดี่ และแบบหั่นเป็นชิ้น ๆ
2. การหมักปลาร้าในไหหรือโอ่ง ต้องอัดให้แน่นและปิดให้สนิท เพื่อทำให้อร่อย และไม่เน่าเสีย

No comments:

Post a Comment